موزه مردم شناسی نائین
یکی از زیباترین بناهای تاریخی ایران، موزه مردم شناسی نائین یا همان خانه پیرنیا محسوب می شود، که در دوران حکومت صفویان ساخته شده است و به دلیل شیوه معماری بی نظیری که دارد، از آن به عنوان الگویی برای خانه های سنتی کویر مرکزی ایران نیز یاد می شود. این بنای خارق العاده که در فاصله 140 کیلومتری شرق اصفهان قرار گرفته است. این خانه تاریخی که در سال 1365 در فهرست ملی ایران به ثبت جهانی رسید، نمونه ای مثال زدنی از شکوه و اوج خلاقیت معماری ایرانی در عصر صفوی است. در نمای این داخلی این ساختمان، نقاشی های دیواری بسیار زیبایی با طرح های هندسی، گیاهی و حیوانی به چشم می خورد. همچنین گچ بری های ظریف و ماهرانه ای بر دیوارهای این خانه نقش بسته اند که افسانه های کهن ایرانی، مانند خسرو و شیرین را حکایت می کنند. ناگفته نماند که همچون تمام خانه های سنتی و اصیل ایرانی، خانه پیرنیا نیز بخش های مختلفی را شامل می شود. از جمله ایوان شاه نشین، اتاق تشریفات، دالان های متعدد، غلام گردش، هشتی و باغچه هایی دلباز با درختان سرسبز. اگر قصد دارید که به اصفهان سفر کنید، به هیچ وجه فرصت بازدید از این جاذبه تاریخی و فرهنگی را از دست ندهید. به شما توصیه می کنیم در ادامه با مجله مستر بلیط همراه باشید تا به اطلاعات جالبی در خصوص آن دست پیدا کنید.
تاریخچه موزه مردم شناسی نائین
این بنای باشکوه تاریخی که در دوره صفویه ساخته شده، به عنوان محل زندگی حاکم نائین کاربرد داشته و درابتدا متعلق به شخصی به نام «قاضی نورالهدی» بوده است. اما بعدها در ایام قاجار به تصرف خاندان پیرنیا در آمده و «میرزا احمد خان پیرنیا» از حاکمان آن زمان شهر نائین نیز در آن زیسته است. خانه پیرنیا در سال 1349 توسط موزه فرهنگ و هنر خریداری شد و پس از آنکه مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت، در سال 1373 به موزه مردم شناسی کویر نائین تبدیل گشت.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
این موزه دیدنی، از ده بخش مختلف برای نگهداری بیش از هزار عتیقه و اشیای تاریخی تشکیل شده است، که تماشای آنها به شما این امکان را می دهد تا با فرهنگ، آداب و رسوم و سبک زندگی مردم کویر نشین آن زمان در منطقه نائین آشنا شوید. تنها کافی است از باجه ای که در قسمت هشتی ورودی خانه واقع شده است، بلیطی تهیه کنید و با قدم گذاشتن به هر یک از این بخش ها، سفری هیجان انگیز به تاریخ پرشکوه ایران را تجربه کنید. دیوارهای خانه پیرنیا، گچ بری های خیال انگیز و ماهرانه ای با قاب های متعدد را در دل خود جای داده اند که روایت کننده داستان های هفت پیکر نظامی، مانند خسرو و شیرین، صحنه های شکارگاه و یوسف و زلیخا هستند. در راهروی بزرگ ورودی که سالن روشنایی نامیده می شود، می توانید انواعی از ابزارهای روشنایی، ظروف و کاشی های لعاب دار بسیار زیبایی را مشاهده کنید.
درهشتی ورودی حیاط خانه نیز، وسایل مرتبط با اسب سواری، ابزار آلات کشاورزی، انواع ملاقه و قاشق، نمونه های مختلفی از کلید و کلون در قرار گرفته اند. در این موزه یک سالن را به اسلحه ها و ادوات جنگی مورد استفاده در آن زمان مانند باروت دان های چرمی و جلد تپانچه اختصاص داده اند و در بخش دیگری هم، نمونه هایی از پوشش سنتی زنان و مردان قاجاری به نمایش گذاشته شده اند. در اتاق کرسی، وسایل زندگی روزمره و چهار مجسمه مومی از یک مرد، دو زن و یک پسر بچه به چشم می خورد که لباس های زمان قاجار را به تن دارند. سالن عبابافی نیز محل قرارگیری یک دستگاه عبابافی است که مجسمه ای مومی پشت آن قرار گرفته و به امر بافندگی مشغول است. برای تجربه سفری امن و کم هزینه، تهیه آنلاین بلیط اتوبوس نائین از سایت مستر بلیط را به شما پیشنهاد می کنیم.
Comments
Post a Comment