آب انبار حاج علی آقا

 به نقل از Marketing2000 شهر رفسنجان دارای جاذبه های گردشگری بسیاریست که این جاذبه ها هرساله نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب می کند. شهر رفسنجان علاوه بر اینکه یکی از شهرهای تفریحی استان کرمان به شمار می آید، جزو شهر های زیبا، خوش آب و هوا و تاریخی هم محسوب می شود. یکی از این جاذبه های تاریخی بسیار زیبا که معماری بی نظیر ایران در گذشته را نشان می دهد، آب انبار حاح علی آقاست که این مجموعه بسیار دل انگیز به خانه حاج علی آقا هم مشهور است.

درباره

خانه یا همان آب انبار حاج آقا علی در شهر رفسنجان و استان کرمان واقع شده است. این خانه تاریخی در ایران متعلق به حاج آقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی تاجر معروف در آن زمان بود؛ که در سالهای ابتدایی دولت قاجار در سال 1136 هجری قمری، بازرگان و مالک املاک این ساختمان بسیار زیبا را ساختند. همچنین در گذشته نقل های زیادی درباره این مرد فرزانه نقل شده است؛ که برخی  به فقر اوایل زندگی این فرد اشاره می کنند و معتقدند که او گنجینه ای ارزشمند پیدا کرده و به یک تاجر بزرگ تبدیل شده است؛ اما برخی ثروت "حاج آقا علی" را نتیجه تلاش و پشتکار وی در طول زندگی می دانند. با مستر بلیط همراه باشید تا در ادامه این مقاله شما را با تاریخچه، شگفتی ها و زیبایی های این بنای باستانی که در قلب استان کرمان واقع شده آشنا کنیم.

تاریخچه

تاریخچه

آب انبار حاج آقا علی در رفسنجان یکی از زیباترین، قدیمی ترین و بزرگترین خانه های سنتی و آجری جهان است. خانه حاج آقا علی در کرمان بنایی باشکوه است که گوشه ای از هنر، فرهنگ و معماری کشور را که از دوران قاجار باقی مانده است، به نمایش می گذارد. سن این مجموعه بسیار زیبا به ۳۰۰ سال می رسد که در تاریخ هم به عنوان یکی از قدیمی ترین خانه های ایران به شمار می رود. خانه حاج آقا علی در واقع در زمان خود بخشی از یک مجموعه بزرگ و کامل بود. این آب انبار شامل اتاق ها، بازار، آب انبار، حسینیه، مسجد، یخدان و خانه "حاج آقا علی" است که باشکوهترین قسمت این مجموعه به حساب می آید؛ که با ورود به این خانه تاریخی ایران و قدم زدن در گوشه و کنار، به زیبایی و قدمت این بنا به راحتی پی خواهیم برد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

در زمان ورود به این خانه باشکوه، یک حوض مستطیل شکل بزرگ در وسط حیاط، که زیبایی دو چندانی به این خانه می بخشد، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. این حوض بزرگ آب خود را از طریق قنات هایی که قبلاً طغیان کرده بودند تأمین می کرد؛ البته این تنها حوض در این خانه نیست، در داخل این ساختمان، در یکی از بزرگترین سالن های سرپوشیده این مجموعه، یک استخر فیروزه ای با گچ بری های برجسته خودنمایی می کند. خانه یا آب انبار حاج آقا علی، که قبلاً به آن خانه واقفی می گفتند، از مجموعه های بسیاری تشکیل شده است. وجود حدود 90 اتاق در اطراف این مجموعه اندازه و وسعت این خانه را نشان می دهد. قسمت های مختلف این عمارت که به سلطنتی، استخر، پاییز و زمستان تقسیم می شود و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. همچنین حیاط ها و راهروهایی که قسمت های مختلف خانه را بهم پیوند می دهد، به همراه ایوان ها و مکان های دیگری که در آن زمان و در معماری دوران قاجار گنجانده شده، مجموعه ای بی نظیر از خود به جای گذاشته است. در معماری سنتی و قاجاریه در زمان های گذشته، ساخت قطعات مختلف ساختمانهای مسکونی مرسوم بود که هر یک از آنها کاربردهای جداگانه ای داشتند؛ که به برخی از این قسمتها می توانیم به: فضای داخلی، محل اقامت سلطنتی، حریم خصوصی خانه و سایر قسمتهای مختلف اشاره کنیم.

https://mrbilit.com/mag/ab-anbar-haj-ali-agha/

Comments

Popular posts from this blog

Top 20 Small Business Marketing Blogs to Follow to Boost Your Marketing Smarts

13 best marketing blogs to follow

The Complicated Relationship Between Social Media and SEO